Yangın Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapkaloriın) anayasa amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki esrar, yangın, gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların başka katlara intikalini engellemek veya kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Yangınlar esnasında meydana mevrut ölümlerin takribî% 90 ’ı alevlerle doğrudan temastan değil kötü solunmasından kaynaklanmaktadır.

Henüz mürtefi konutlarda veya meseleyerlerinde toplanmış tahliyeyi kolaylaştırmak ve insanoğluın birbirini ezmeden binadan çışitalarını tedariklemek amacıyla birden aşkın yangın merdiveni de mecburi tutulabilmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya neden vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Yangın bapları salt acil durumlarda binadan kaçışı sahip olmak değil, aynı zamanda yangın üzere durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakılırsa yanmadan 120 dakikaya denli dayanabilirler. Duman sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış bapları olarak da hatıralan bu kapıların kullanımı sadece elden her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını makul bir süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin idrak süresine denli dakika kazanmanızı katkısızlar.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı renk uygulaması konstrüksiyonlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the yangın kapısı visitors.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Kasalar duvar havailuğuna cimrica yerleştirilecek ve kanat ile döşeme arasındaki mesafe 4 mm’ yi aşmayacaktır.

Yangın bapsı ivedili çıkış ciğerin kullanılacaksa o hin muktezi koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Duman sızdırmaz özelliğe malik olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangının ne mevsim ve nasıl olacağı belli olmaz. Her hengâm hazırlıklı olmalı ve önlemimizi almalıyız. Binamıza yangın kapısı ya da yangın merdiveni yaptırmalıyız. Yangın yönetmenliğine muvafık şekilde yangın kapısı ve merdiven yapmış oldurmalıyız. Yangın bapsı, binanın yapısına ve gereksinimlerine yönlü olmalıdır. Yangın kapkaloriın ferahliği 80 cm ve yüksekliği 200 cm’ den azca olmamalıdır.

Kanatlar içre reva yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain dayak plakaları mevcuttur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; tabaka skorsı 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Report this wiki page